Da har jeg fått laget min første porsjon med
hylleblomstsaft av svarthyll.
Smaker nydelig og er utrolig lett å lage.
Oppskriften og blomstene fikk jeg av en hyggelig
dame i Sverige der vi har hytta.
Alltid gøy å prøve noe nytt:)
Her er oppskriften:
50 blomsterklaser
2 sitroner
1 1/2 liter vann
2 liter sukker
40 gram sitronsyre
Slik gjør du:
Skyll blomsterklasene og legg dem i en bolle.
Skjær opp sitroner og legg dem i bollen.
Kok opp vannet med sukkeret og sitronsyre.
Hell vannet over blomstene.
Bind et håndkle over bollen og la det stå et kjølig
sted i ca. 4-5 døgn. Rør av og til.
Sil saften og hell den på flasker eller bokser.
Saften er bare holdbar i ca tre uker,
så det er nok lurt å fryse den.
Oppskriften gir ca. 3 liter konsentrert
saft og skal blandes ut med vann før
den serveres.
Da er det bare å nyte den forfriskende
hylleblomstsaften i sommervarmen;)
Hørtes godt ut ��
SvarSlett